KuopionElo

Elämyksiä

Elokuva on parhautta elokuvateattereissa. Jalkapallo ”livenä” paikan päällä.

Minulle ne ovat unohtumattomia muistoja ja elämyksiä. Voi sitä riemua, kun sain nähdä pienenä poikana Suomen Cupin loppuottelun Olympiastadionilla. Kai Pahlman, Arto Tolsa ja Raimo Pajo, joka teki siinä HJK-KTP pelissä 4 maalia!

Samoihin aikoihin isä vei minut elokuvateatteriin katsomaan Englannin MM-kisoista tehtyä dokkaria. Pele rapattiin ja Brasilia putosi turnauksesta. Mutta Portugalin Eusobio antoi pientä lohdutusta pienelle pojalle. Finaalin vei Englanti, joka voitti jatkoajan jälkeen Länsi-Saksan. Tuo dokumentti nähtiin muuten ensimmäisissä jalakapallovilmeissä n.20 vuotta sitten!

Tulevana perjantaina ja lauantaina Kino Kuvakukossa nähdään jälleen mielenkiintoisia jalkapalloaiheisia elokuvia ja keskusteluja. Upean Kino Kuvakukon aulassa on nähtävissä myös Mikko Auerniityn ja Harri Heinosen valokuvataidetta jalkapallon tiimoilta. Kiitos Isak.

Ja ensi keskiviikkona kello 19 on meillä kaikilla mahdollisuus kokea Suomen Cupin taikaa. Vastaan asettuu FC Lahti Väre Areenalla. Yksi uskomaton saavutus on lahtelaisella Timo Kautosella. Tuo legendaarinen pelimies voitti peräti 8 kertaa Suomen Cupin, joista 5 peräkkäistä Lahden Reippaan paidassa. Hurjaa!

Muistan aina ensimmäisen finaalini Lahden Reipasta vastaan. En päässyt kentälle, siihen aikaan kun ei saanut vaihtaa kuin 2 pelaajaa. Meiltä loukkaantui maalivahti ja jäin siis kuluttamaan penkkiä. Jatkoajan jälkeen Reipas vei kannun kotiin.Silloin vannoin, että vielä joskus haluan voittaa tämän kilpailun. Niin tapahtui, peräti kaksi kertaa ja vastassa oli molemmilla kerroilla lahtelainen Kuusysi.

Omasta puolestani sydämellisesti Tervetuloa molempiin tapahtumiin. Ostamalla Elon kausikortin, näihin elämyksiin pääsee tosi edullisesti. Tarjolla on varmasti elämyksiä!

Atik Ismail

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *