KuopionElo

Elon Paikka Kuoppiossa

Vielä alkuviikosta mietin seuraavan tekstin aihetta, mutta eilisen Cup-pelin jälkeen tarvinnut asiaa miettiä.
Suomen Cup-kilpailun paluuta on hehkutettu useammassa mediassa. Syystäkin! Pelkästään katsojana olen tällä kaudella nauttinut Cupista uskomattoman paljon. Eilen pääsin kokemaan pelaajana kilpailun parhaimman tuotteen, harrastajat vs ammattilaiset. JukranPujut, mikä fiilis oli pelata! Vaikka FC Lahti ei meille antanut minkäänlaista saumaa, niin olihan se nyt uskomattoman mukavaa olla tasa-arvoisena kenttäpelaajana kentällä kuin lahtelaiset. Jotka kuitenkin tekevät tätä ammatikseen.

En lähde analysoimaan ottelua itsestään sen enempää. Liigajoukkue voitti kolmannen divisioonan joukkueen 0–6. Näinhän sen pitääkin mennä. Ottelu kuitenkin herätti minussa kysymyksiä, tai ehkäpä vastauksia niihin kysymyksiin. Elolla on pitkät perinteet, mutta olen itsekseni pohtinut, onko hiljaiselo jo kuolettanut Elo-hengen kaupungista. Vilkaisemalla eilen katsomoon sain tähän vastauksen. Ei ole.
Eikä pelkästään se, että katsomossa oli vajaa 400 katsojaa. Katsomossa näkyivät Elon värit, kannatus kesti läpi ottelun ja ihmisiä oli kaikista ikäluokista. Nuorisosta sinne senioriin. Elo-henki on siellä ja voi hyvin.

Minne Elo kuuluu? Seura on tuonut viestiä, että haluamme tarjota matalakynnyksisen vaihtoehdon jalkapallon harrastamiseen. Ja tälle seura on ollut uskollinen ja se toteutuukin parasta aikaa. Entäs mikä on Elon edustusjoukkueen rooli ja ennen kaikkea mille sarjatasolle se kuuluu? Mielestäni Elon-edustusjoukkueen tavoite on palvella kuopiolaista jalkapalloa ja sitä kautta myös Kuopion Palloseuraa. Palloseuran edustusjoukkueen tason noustessa omien junioreiden pääsy liigaporukkaan vaikeutuu. Kovia pelaajia kasvaa A-junnuista yli vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. Heille Elo pystyisi tulevaisuudessa tarjoamaan vielä toisen näyttöpaikan. Mikä se sarjataso sitten olisi? Kakkonen? Ehdottomasti! Miksei jopa ykkönen!

Elon pelaamiselle kakkosessa on vielä kuitenkin matkaa. Ensinnäkin se paikka pitäisi pelaamalla ansaita. Ja ennen kaikkea taustat olisi oltava kunnossa. Tämänhetkistä kasvutarinaa on tehty pitkään fiksusti ja kärsivällisesti. Ja sitä ei missään nimessä saa tyriä ahnehtimalla liian isoa palaa kerralla. Jos sarjatasoa vaihtuu korkeammaksi, niin organisaation pitää olla valmis siihen.

But tu sum it up….

Elo ei pelkästään ole osa kuopiolaista jalkapalloa vaan kuopiolainen jalkapallokartta tarvitsee Eloa!

Niki Berg

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *