Seura

Kuopion Elo (Männistön Elo) on kuopiolainen urheiluseura. Elo perustettiin vuonna 1919. Elo on jalkapalloseura, mutta seuran toimintaan on kuulunut myös muita urheilulajeja.

Nykyään Elon pääasialliseen toimintaan kuuluvat jalkapallo ja futsal. Junioritasolla seuralla on toimintaa myös salibandyssä. Elon toiminta oli välillä hyvin monipuolista. Vireässä urheiluseurassa harrastettiin vuosien varrella monenlaista urheilua, lajeina mm. yleisurheilu, voimistelu, nyrkkeily, paini, hiihto, pyöräily, pöytätennis, kaukalopallo, jääpallo, pesäpallo ja jalkapallo.

Seuran perustaminen

Savon Kansa -lehdessä oli 27.5.1919 vaatimaton ilmoitus: Männistön työläisnuoriso on perustanut voimistelu- ja urheiluseuran nimellä Elo.

Seuran perustamisesta ei ole mustaa valkoisella. Vanhoja seuran veteraaneja haastattelemalla on kuitenkin saatu tietää perustamisvaiheet. Vuoden 1919 kevätkesällä on seuran perustaminen ollut ensi kertaa esillä. Se on tapahtunut Itkonsaaressa, jonne oli kokoontunut parikymmentä henkeä keskustelemaan seuran perustamisesta. Asiasta oli sovittu ja hieman myöhemmin oli perustamiskokous pidetty rautatieläisten talossa Maaherrankadulla.