KuopionElo

Kuopion Elo

Kuopion vanhin - 103 vuotta

Kuopion Elo (Männistön Elo) on kuopiolainen urheiluseura. Elo perustettiin vuonna 1919. Elo on jalkapalloseura, mutta seuran toimintaan on kuulunut myös muita urheilulajeja.

 

Nykyään Elon pääasialliseen toimintaan kuuluvat jalkapallo ja futsal. Junioritasolla seuralla on toimintaa myös salibandyssä. Elon toiminta oli välillä hyvin monipuolista. Vireässä urheiluseurassa harrastettiin vuosien varrella monenlaista urheilua, lajeina mm. yleisurheilu, voimistelu, nyrkkeily, paini, hiihto, pyöräily, pöytätennis, kaukalopallo, jääpallo, pesäpallo ja jalkapallo. Monilajisuus on seuralle edelleen tärkeä elementti, vaikka jalkapallo varmastikin se ykköslaji. 

SEURAN STRAGEGIA

Elon visio:

Elon lähivuosien visiona on pitää edustusjoukkueemme Palloliiton korkeimmilla sarjatasoilla ja luoda kaupungin omille pojille ja tytöille toimiva, luonteva ja kehittävä pelaajapolku.

Elon missio:

Elo tarjoaa mahdollisuuden kaikille matalalla kynnyksellä tulla mukaan lajiin. Mahdollistamme edulliset kausimaksut, laadukkaan lajivalmennuksen ja sopivan tason harrastaa lajia. Elon tarkoituksen on tukea kuopiolaista urheilutarjontaa omalla toiminnallaan.

Toiminta- ja valmennusfilosofia:

Saamme onnistua, epäonnistua ja kehittyä yksilöinä ja joukkueena hyväksyvässä ja kannustavassa yhteisössä. Emme kilpaile kuin itseämme vastaan!

SEURAN HALLITUS 2023-2024

Puheenjohtaja Jani Pursiainen, jani@pursiainenoy.fi

Varapuheenjohtaja Petteri Hämäläinen, petteri.hamalainen78@gmail.com

Sihteeri Erno Kääriäinen, erno.kaariainen@gmail.com

Jäsen Niki Berg, niki.berg@gmail.com

Jäsen Jenni Hämäläinen, spena-2@hotmail.com

Jäsen Mikko Uotinen, mikko.uotinen@ropocapital.fi 

 

Seuralla on tällä hetkellä yli 200 jäsentä ja kolme jaostoa: juniorijaosto, viestintäjaosto ja talousjaosto. 

Tervetuloa mukaan ELO-perheeseen! 

 

SEURAN HISTORIAA 

 

Savon Kansa -lehdessä oli 27.5.1919 vaatimaton ilmoitus: Männistön työläisnuoriso on perustanut voimistelu- ja urheiluseuran nimellä Elo.

 

Seuran perustamisesta ei ole mustaa valkoisella. Vanhoja seuran veteraaneja haastattelemalla on kuitenkin saatu tietää perustamisvaiheet. Vuoden 1919 kevätkesällä on seuran perustaminen ollut ensi kertaa esillä. Se on tapahtunut Itkonsaaressa, jonne oli kokoontunut parikymmentä henkeä keskustelemaan seuran perustamisesta. Asiasta oli sovittu ja hieman myöhemmin oli perustamiskokous pidetty rautatieläisten talossa Maaherrankadulla.


Jalkapallo

Elo on noussut kahteen otteeseen mestaruussarjatasolle; vuosiksi 1969–1970 ja 1982. Seuran paras saavutus on yhdeksäs sija jalkapallon mestaruussarjassa kaudella 1969. Kuopion Elo on pelannut mestaruussarjan lisäksi 19 kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Vuonna 1982 Elo oli tekemässä kuopiolaista jalkapallohistoriaa, kun seuran nousu korkeimmalle sarjatasolle tarkoitti sitä, että pääsarjassa pelasi yhtä aikaa kolme kuopiolaisjoukkuetta; KuPS, Koparit ja Elo.

1980-luvun loppupuolella seuralle alkoi kasaantua talousvaikeuksia ja toiminnan jatko alkoi olla vaakalaudalla. Lopulta seuran jalkapallojaosto yhdistyi Koparien kanssa vuonna 1992 FC Kuopioksi. Fuusion myötä Elon jalkapallotoiminta hiljeni 20:ksi vuodeksi. Vuonna 2012 Elo palasi kentille aloittaen Vitosesta. Vuonna 2015 Elo voitti Vitosen ja nousi kaudelle 2016 neljänteen divisioonaan.

Suomen Cup

Elo on päässyt kahdeksan parhaan joukkoon neljänä vuonna. Puolivälierissä tuli häviöt 1961 (HPS) ja 1980 (Haka). Välierässä 1968 häviö tuli vasta uusintaottelussa (KuPS voitti 4-1, ens. ottelu 0-0) ja 1975 välierässä myös lopullinen cupin voittaja Reipas oli 1-5 parempi.