KuopionElo

Uuden äärellä!

Kirjoittajana Janne Varko

UUDEN ÄÄRELLÄ

Siitä on jo useampi vuosi vierähtänyt, kun Kuopion Elolla on ollut P17 joukkue (ent. B-juniorit).

Keskiviikko 25.10. 2023 tulee olemaan historiallinen päivä, koska silloin on tarkoitus potkaista uusi joukkue käyntiin. Väre-Areenalle kirmaa tuolloin klo 20.00 (kokoontuminen klo 19.45) toivottavasti iso joukko jalkapallosta kiinnostuneita futaajia. Joukkueen tarkoituksena on pitää nuoret 2007 ja 2008 vuonna syntyneet pojat mukana jalkapalloharrastuksessa.

Harrastuskustannukset Elolla ovat huokeat. Harrastuksen edullisuus on nykyisen maanlaajuisen haastavan taloudellisen tilanteen huomioiden jalkapalloharrastamisen jatkamista edistävä seikka. Edullisuus ei kuitenkaan estä jalkapalloilijoiden kehittymistä. Harjoittelemme marraskuusta alkaen kolmesti viikossa, ja harjoitukset suunnitellaan monipuolisiksi, poikien urheilullisuutta ja terveydellistä kokonaisuutta kehittäviksi. Harjoituksia pidetään Väre-Areenalla, Kuopio-hallissa, Lippumäen kuplahallissa ja Oheisharjoittelukeskuksessa.

Toukokuusta lähtien harjoitellaan sitten ulkokentillä ja osallistutaan Palloliiton P17 aluesarjaan.

Loka- ja marraskuu menevät pääasiassa joukkuetta kootessa ja toisiimme tutustumisessa. Viimeistään marraskuun loppuun mennessä joukkue sitten ”lyödään lukkoon” ja aloitetaan valmistautuminen kauteen 2024.

Joukkueurheilussa yhteishenki ja ryhmään yhteenkuuluvuus ovat tärkeimpiä asioita. Kun harjoituksissa on mukavaa ja mielekkäitä harjoitteita, harrastusta on kiva jatkaa. Äärimmäisen tärkeää on jokaisen pelaajan oma kehittyminen niin taidollisesti, tiedollisesti, henkisesti kuin fyysisesti. Valmennusfilosofiassa mennään ”pelaaja edellä”. Otteluita lähdetään tietenkin voittamaan, mutta pääpaino on pelaajakehityksessä.

Raimo Marttinen (entinen MP:n pääsarjavalmentaja ja U18 maajoukkueen valmentaja) sanoi osuvasti; ”Jos joukkue treenaa kuin Hiirolan Haka, se myös pelaa kuin Hiirolan Haka. Mutta, jos joukkue harjoittelee kuin Liverpool, se voi joskus pelata kuin Liverpool.”

Koska joukkue on vielä alkutekijöissään, tarvitsemme porukkaamme lisää tekijöitä niin valmennukseen apuvalmentajiksi, joukkueenjohtoon apukäsiksi kuin myös huoltajan tehtäviin. Toimimme rakkaudesta lajiin ja poikien harrastuksen jatkumisen edistämiseksi.

Jos tämän luettuasi haluat tulla mukaan joukkoon, joka tekee pyyteettömästi ensiarvoisen tärkeää yhteiskunnallista työtä, ota yhteyttä joukkueenjohtaja Erno Kääriäiseen erno.kaariainen@gmail.com 0440418408 tai allekirjoittaneeseen.

Terveisin,

Kuopion Elon P17 joukkueen valmentaja Janne Varko

janne.m.varko@gmail.com0503530024

Ps. Myös P15-joukkueeseen kaivataan ensi kaudelle uusia pelaajia. Jos tällainen kiinnostaa, ota yhteyttä juniorivastaava Petteri Hämäläiseen, 040 5562462

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *