KuopionElo

Eloa pelissä

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös jalkapallokausi 2022.

Elon edustusjoukkueen viimeinen kotiottelu oli jo viime sunnuntaina ja kautta on jäljellä vielä kaksi peliä. Samoin kakkosjoukkueella on jäljellä vielä kaksi peliä. Alle 15-vuotiailla pojilla on sentään vielä kolme peliä jäljellä ja alle 13-vuotiailla yksi. Seuralla on siis kokonaisuutena jäljellä kuusi peliä aikaa nauttia jalkapallon parhaasta annista, eli peleistä.

Vai onko pelit sittenkään se paras anti? Itse aloin miettimään tätä kun viime sunnuntaina vietettiin Elo päivää, jossa ennen edustusjoukkueen sarjapeliä oli junnujen tapahtuma viereisellä kentällä, itse olin oman tyttären kanssa KuPS:n naisten pelissä tulevaisuuden tähdet tapahtumassa ja pelin jälkeen oli vielä Atik Ismailin erinomainen futismonologi Pollen Potkussa. Näissä kaikissa tapahtumissa näin sitä iloa ja yhteisöllisyyttä mitä jalkapallo eri muodoissa tuon ihmisten elämään. Etenkin lasten ilo, kun he pääsivät saattelemaan palaajia kentälle, oli jotain korvaamatonta. Samoin lasten kannustus aikuisten pelissä oli täynnä iloa ja positiivisuutta, sekä sellaista intoa, jota ei muilla kannattajilla näe. Toki myös pelaajat kentällä nauttivat pelistä ja iloitsevat maaleista, mutta kyllä lasten ilo lajista ja liikunnasta on jotenkin hellyttävää. Katsokaapa vaikka alla olevassa kuvassa olevia iloisia ilmeitä.

Eloa pelissä

 

Sitten se toinen tärkeä juttu jalkapallossa, eli yhteisöllisyys.

Kuopiossa meillä on todella hyvä ja yhteisöllinen jalkapallokulttuuri, ihan yli seurarajojen. Siitä on mukavaa ammentaa jaksamista arkiseen aherrukseen, puhumattakaan sen terveyttä edistävistä vaikutuksista. Tätä kulttuuria olemme kaikki velvollisia vaalimaan ja kehittämään. Tähän kulttuurin ylläpitämiseen tarvitaan niitä ihmisiä, jotka ovat valmiita uhraamaan aikaansa yhteisen hyvän eteen ja saamaan itselleen ihania elämyksiä. Tarvitaan vapaaehtoisia varmistamaan lasten harrastus ja hyvinvointia tuottavien tapahtumien järjestäminen. Sinä joka luet tätä voit hyvinkin olla se seuraava mahdollistaja, kun kausi 2023 pyörähtää käyntiin. Sinua tarvitaan tuottamaan hyvää yhteisöllemme. Se on nimittäin niin kivaa toimia jalkapallossa taustavoimana, että sanan EI sanominen muuttuu lopulta mahdottomaksi, kuten allekirjoituksesta saattaa huomata 🙂

Tehdään yhdessä Kuopiosta vielä parempi paikka jalkapallolle ja elämälle yleensä!

Teemu Soini, jalkapalloromantikko, Elon edustuksen manageri, hallituksen jäsen, kakkosjoukkueen jojo, Erotuomari ja tuomaritarkkailija, Kuopion erotuomarikerhon puheenjohtaja, pelaajana Elo/2 ja ToU ikämiehet, KuPS:n Ilvestyttöjen apuvalmentaja ja mikä tärkeintä innokkaan junnun isä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *