KuopionElo

Historiaa ja Elon junnujen kuulumisia

Vuoden 2011 kesällä olin jalkapalloilullisesti perinteisissä  Väinölänniemen maisemissa tekemässä juoksulenkkiä. Tuo lenkki kirkasti jo pitkään mielessäni olleen ajatuksen siitä, että Kuopion Elo on saatava takaisin kentille.

Itse olin seuraan ihastunut jo 3-4- vuotiaana sovitellessani isäni pelipaitaa ylleni. 6- vuotiaana pääsin jo harjoituksiin ja näin olin rakastunut punavalkeisiin väreihin.

1985 sattui kuitenkin jotain mikä mullisti elämäni. Isäni oli pitänyt aloittaa juniorivalmennuksessa Elossa tietenkin, mutta tarinan käsikirjoitus sai uuden käänteen. Isäni menehtyi rakkaan lajinsa ääressä kesken ottelun.

Siinä se alkoi oma innostus jalkapalloiluun myös hieman hiipumaan. Hetkeksi Jalkapallo sai jäädä. Surun helpottaessa muutaman vuoden pelaamattomuuden jälkeen liekki alkoi lepattaa. Elolla ei ollut ikäisilleni 11-12 vuotiaille joukkuetta tarjolla, niin ei auttanut kuin kerätä porukka. Näin oli ensimmäinen keräämäni joukkue Elolle koottu. Sen kesän jälkeen Elo vaipui lepäämään. Sitä lepoa kesti 21 vuotta. 

Seura herättettiin varmasti siksi, että minulle ja muutamille muille seura oli edelleen  se ainoa ja oikea jalkapalloseura Kuopiossa. Toki joukkueen henkiin herättämisessä oli kyse myös jalkapallokulttuurista ja sen vaalimisesta.

Muutaman vuoden 5-divarissa taivaltamisen jälkeen sain nousun varmistaneessa ottelussa tehdä voittomaalin ja näin pikku hiljaa oli aika siirtää viestikapula eteenpäin.

Hienosti miesten toiminnassa viestikapulaa on eteenpäin viety mm. Teemu Soinin ja Jani Pursiaisen toimesta.

Elon junioreiden parissa kuitenkin tuntuu, että toimii kaikkein tärkeimmässä tehtävässä. Elolla on junioreita 2016, 2015-2014, 2013-2012, 2009 ja 2007 syntyneissä. Eli viisi joukkuetta. Elon junioreiden kantavana teemana on ollut tarjota matalankynnyksen toimintaa mahdollisimman vähällä rahalla. 
Joukkueita ja pelaajia olisi huomattavasti enemmän, mutta taustahenkilöiden ja kenttävuorojen puute aiheuttaa reunaehtoja toiminnan laajenemiselle.

Tämä kirjoitus (jos jaksoit lukea loppuun saakka 😀) toimii sinulle myös haasteena. Tule mukaan Elon junioreiden toimintaan, kaikki apu on tarpeen. 

Itselleni seuraava tavoite onkin perustaa joukkueita myös tytöille. Katsotaan miten siinä käy.

Hyvää jalkapallokesää!
Petteri HämäläinenElon 09 joukkueenjohtaja, juniorijaoston jäsen ja hallituksen varapuheenjohtaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *