KuopionElo

Elon uusi tuleminen

Vuonna 2012 alkoi uudelleen toiminta Voimistelu- ja urheiluseura Männistön Elossa tai kuten Jalkapallon ystävät sen tutummin tuntevat Kuopion Elossa. Elolla on vahvat perinteet ja juuret kuopiolaisessa urheiluelämässä ja etenkin jalkapallon parissa. Näille juurille lähti Petteri Hämäläinen kokoamaan porukkaa, isänsä vanhan seuran uudelleen herättämiseksi. Allekirjoittanutkin valikoitui jostain syystä mukaan tähän uudelleenherätysliikkeeseen. Elon vahvat perinteet ja edelleen olemassa oleva vankka kannattajakunta ansaitsivat uuden mahdollisuuden.

Uudesta alusta on nyt kymmenisen vuotta ja siinä ajassakin on ehtinyt tapahtua monenlaista. Jalkapallotoiminta aloitettiin pohjalta Viitosesta, tuli nousu Neloseen, ensimmäiset juniorijoukkueet näkivät päivänvalon, vietettiin seuran 100-vuotisjuhlia, perustettiin erillinen juniorijaosto ja lopulta edustusjoukkue nousi kesäksi 2022 Kolmoseen. Koko ajan toimintaa on rakennettu resurssit edellä ja turhia riskejä välttäen. Kuitenkin aina edessä siintävä tavoite kirkkaana mielessä. Tavoite on täyttää Kuopiossa vallinnut tyhjiö siitä kaupunkilaisesta rennommasta ja vaihtoehtoisesta jalkapalloseurasta niille pelaajille, joiden halu ja tavoite on harrastaa jalkapalloa mukavana ja tavoitteellisena harrastuksena, mutta ei liian tosissaan, eikä varsinkaan liian aikaisessa vaiheessa vain yhteen lajiin keskittyen. Ohjaavana arvona, niin junioreissa, kuin aikuisissakin on ollut tarjota harrastus mahdollisimman edullisesti, mutta kuitenkin laadukkaasti.

Tulevana kesänä miesten edustusjoukkue siirtyy pelaamaan Kolmosen ottelunsa Keskuskentälle, joka sekin on perinteinen pelipaikka Elolle, vaikka moni edelleen mieltääkin Ikorin seuran aidoksi kodiksi. Keskuskentälle kannattaa oikeasti tulla katsomaan kesällä otteluita, joista ei varmasti vauhtia ja taitoa puutu. Elolla on nyt jalkeilla uuden tulemisen historian ylivoimaisesti laadukkain joukkue ja sillä on mahdollista taistella Kolmosen jokaisen pelin voitosta. Niin uudet nuoret pelaajat, kuin vanhat konkaritkin edustusjoukkueessa ovat innostuneet harjoittelemaan talvella tuplaten aiempaan verrattuna ja haluavat näyttää miltä savolainen juonikkuus yhdistettynä rautaiseen fysiikkaan voivat jalkapallokentällä parhaimmillaan näyttää. Kauden päätteeksi toivottavasti saamme nähdä Elon perinteiset värit lunastaneena paikkansa omalla paikallaan kaupungin positiivisena ja iloisena vaihtoehtona.

Pelurit saavat näyttää osaamistaan oletettavasti runsaan yleisön edessä, sillä jo tässä vaiheessa kevättä kausikortteja kesän otteluihin on myyty pari sataa kappaletta. Perinteisellä keskarilla siis tavataan kesällä hyvän ottelutapahtuman ja iloisen jalkapallomeiningin merkeissä.

Teemu Soini, edustusjoukkueen manageri, kakkosjoukkueen pelaaja ja joukkueenjohtaja, sekä seuran hallituksen jäsen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *