KuopionElo

Edustuksen varjosta nousee Elon kakkonen

Elon edustusjoukkue nousi täksi kaudeksi Kolmoseen ja on tästä syystä ollut paljon esillä erilaisissa medioissa ja palannut näin jälleen kuopiolaisten tietoisuuteen. Samoin seuran junioritoiminta on nostanut päätään ja kasvanut vuosi vuodelta. Näiden kärkien varjossa on kuitenkin jo neljättä kautta operoimassa miesten kakkosjoukkue.

Kakkosjoukkue perustettiin vajaat neljä vuotta sitten siihen tarpeeseen, kun edustusjoukkue oli noussut Neloseen ja toiminta alkoi muuttua oikeasti kilpailullisemmaksi. Silloin osa meistä vielä Nelosessa pelanneista pelaajista alkoi tuntea, että panostaminen, motivaatio ja taidot eivät enää välttämättä ole sillä tasolla mitä oikeasti eteenpäin pyrkivässä joukkueessa tarvitaan. Syntyi ajatus perustaa Elolle kakkosjoukkue. Joukkueen pohjaksi tuli muutamia edustusjoukkueen pelaajia ja mukaan houkuteltiin myös muutamia aiemmin seurassa pelanneita. Tärkeimmäksi nousi kuitenkin mahdollisuus tarjota pelipaikka kaikille lajista kiinnostuneille, joilla ei välttämättä ollut mitään aiempaa taustaa sarjajalkapallosta.

Elo/2 joukkueeseen on siis pyritty ottamaan mukaan kaikki halukkaat pelaajat ikään, taustaan, kansallisuuteen tai edes sukupuoleen katsomatta. Tosin tällä kaudella on sekin raja tullut vastaan, että tulossa olisi ollut enemmän pelaajia, kuin järkevästi voi mukaan ottaa. Olemme kuitenkin tehneet yhteistyötä muiden paikallisten Vitosen porukoiden kanssa niin, että kaikille halukkaille löytyisi pelipaikka jostain. Tärkeintä on kuitenkin pitää myös aikuiset liikunnan parissa.
Joukkueen ensimmäiset kaudet eivät toki tuloksellisesti olleet kummoisia. Ensimmäisellä kaudella taidettiin voittaa yksi peli ja toisella kaksi. Kuitenkin voittoja (jotka nekin ovat toki tärkeitä) hienompaa on ollut nähdä kuinka paljon ihminen voi jalkapallossa kehittyä vielä aikuisiälläkin, vaikka pohjia ei olisi lainkaan ja kuinka paljon intoa ja paloa pelaamiseen voi löytyä, kun sitä harrastaa hyvässä seurassa.

Nyt ollaankin jo siinä tilanteessa, että joukkue pystyy lähtemään kaikkiin otteluihin voitto mielessä ja toiminta kentällä muistuttaa, ainakin etäisesti, jalkapalloa. Joukkueen tason noususta oli osoituksena tämän kauden avauspeli, jossa sarjan kestomenestyjä SuPa Suonenjoelta kaatui numeroin 8-1!
Seuraavana ollaankin jo sen edessä, että tarvitaanko Elon miehille kolmaskin joukkue, jotta kaikkia halukkaat saadaan pidettyä mukana ja tilaa olisi myös uusille tulijoille. Seuran tavoitteenahan on tarjota kaikille halukkaille edullinen harrastus hyvässä hengessä.

Teemu Soini
Kakkosjoukkueen pelaaja ja joukkueenjohtaja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *